Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

 

 

 

Női ruha webáruház és webshop - maniaxtreme női divat online - Női ruhák olcsón

A maniaxtreme női ruha webáruház a legújabb divattrendeknek megfelelően, elérhető áron kínál fiatalos női ruházatot. Divatos termékeink között női ruha, női pulóver, női felső, női nadrág, leggings - cicanadrág, női táska, kiegészítők, cipők egyaránt megtalálhatóak. Női ruha webshopunk minden héten újdonságokkal bővül, a divat kedvelői kedvükre válogathatnak akciós női ruhák között. 
Amennyiben legfrissebb akcióinkról, női ruha újdonságainkról szeretne értesülni, ne felejtsen el feliratkozni a Maniaxtreme webáruház hírlevelére, ahol első kézből kaphat információt a legújabb ruha kollekciónkról, újdonságainkról, híreinkről.

Méretválasztási segédlet

Villantsd a vállad, és legyen pár fűzős felső a ruhatáradban!

2017.01.23

 

Lassan itt a tavasz, kicsit lezserebben öltözködhetünk végre. Megmutatjuk milyen felsők és ruhák fognak hódítani az idei 2017 tavasz-nyári trendekben.

Vállvillantós ruhák és fűzős felsők - 2017 divatja

5 alapdarab, amit feltétlenül szerezz be 2017-ben!

2017.01.23

 

Mindig voltak, és mindig lesznek olyan alapdarabok, amelyek egyetlen nő ruhatárából sem hiányozhatnak. Ezek természetesen sosem mennek ki a divatból, de mégis a legújabb trendekhez idomulnak. 2017 a stílusok keverésének éve. Ezzel az öt darabbal mindig sikkes maradhatsz, vagy akár különbözőképpen variálhatod őket.

5 alapdarab, amit feltétlenül szerezz be 2017-ben!

A kókuszolaj jótékony hatásai

2017.01.23

 

Egy jó ideje főzéshez már csak kókuszolajat használok, ám most nem erről fogok beszélni. Kisebb-nagyobb kutatásokat végeztem, mire jó ez a termék, és elámultam. Szinte az életed összes területében tudsz kókuszolajat használni, és nem is akármilyen eredményt érhetsz el vele. Dobd el a méregdrága kozmetikumokat, mert ezzel a 100%-ig természetes anyaggal csodát művelhetsz pillanatok alatt!

A kókuszolaj jótékony hatásai

Kategóriák

Hírek

2016.06.25 9:39

Szűrés

Anyagösszetétel
Gyártás helye
Jellemzői

Termékajánló

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

blog
2016.11.10 22:42

Alulméretezett XL-es ruhák

Testalkatilag átlagosnak érzed magad, és marhára bosszant, hogy az üzletekben kapható, XL-es címkézésű ruhákba sem férsz bele? Hogyan tovább? Hol és hogyan keress rád való ruhákat?

 

 

Biztosan veled is előfordult már, hogy ruhát kerestél magadnak egy butikban, és azt tapasztaltad, hogy a legnagyobb méretű, XL vagy 2XL ruhák sem jönnek fel rád? Miért nem tudnak rendesen méretezni a gyártók? Miért gondolja minden kínai, török, olasz, francia gyártó, hogy az európai hölgyek mind ázsiai méretűek?

Valóban rengeteg olyan ruhával lehet találkozni, melyek alulméretezettek, de minden csak nézőpont kérdése! Nézőpont a tiéd, aki normál L-es méretűnek érzed magad, és nézőpont a gyártóé, aki a fogyasztói társadalomból él, és tisztában van azzal, hogy milyen ruhát mekkora méretű hölgyek hordanak, melyik általa gyártott terméket milyen méretekben tud eladni.


A női ruhák gyártása jellemzően 3 vagy 4 méretből áll: S, M, L, XL. Ezt gyártja a török, így gyárt a kínai, és az olasz. Tudod mekkora eltérések vannak a méretek között, a szabások között? Elasztikus anyagnál 1-2 cm oldalanként, vagyis 2-4 cm körméretben. Miért csak ekkora? A válasz teljesen egyértelmű: nézzünk egy ruhát, és képzeletben gondoljuk azt, hogy leterítettük az asztalra. Ez a ruha S-es méretű, dereka egyik oldalán 32 cm, vagyis körméretben 64 cm. A ruha kicsit elasztikus, tehát ha felvesszük, igazodik a csinos kis derekunkhoz, ami jelen esetben legyen 66 cm. A ruha körmérete 64 cm volt, de itt segít a ruhák anyagában található elasztán (vagy más néven spandex), ami miatt a ruha tökéletesen fog állni rajtunk, vagyis rásimul szépen a derekunkra, ahogy annak kell!
Az S-es méretből kiindulva, és tudva azt, hogy körméretben 2-4 cm eltérések vannak a női ruhák méretezései között, így az M-es ruha dereka legyen 4 cm ráhagyással 68 cm.
Ugye tudod hogy nem vagyunk egyformák? Nem egyformák az arányaink: vastag derék - vékony láb, vékony derék-vastag láb, cici nagy, cici kicsi, popsi lapos - csípő keskeny, széles csípő - vékony derék, és még sorolhatnánk. Így tehát mondjuk egy 66 cm-es derekú hölgyre jó lenne derékban az S-es méret, de csípőjén már passzos az S-es ruha, így az M-es fog jól állni rajta, hiába is lesz vékonyabb a dereka az M-es ruha derekánál, a picike ránc még nem feltűnő, tehát az M-es méretet választja. Így haladhatunk tovább, tehát az L-es méret már 72 cm-es derékkörmérettel, az XL pedig 76 cm-es derékkal rendelkezik.
Vagyis azért ilyen kicsik a különbségek a méretek között, hogy a ruha tökéletesen álljon különböző méretű és adottságú hölgyeken is!
 

Nincs ebben semmi trükk, és rosszul gondolod, ha a ruhák méretezése valami átverésnek is tűnne. Az okokat fent elmondtuk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy az S és M, az M és L, az L és XL méretek között nincs további három méret. Pedig milyen vicces is lenne ha 1S 2S 3S, 1M, 2M, 3M méretek lennének a címkékben? Így biztosan mindenki elégedett lehetne a ruhája méretével!

Mi lenne ha oldalanként 5 cm ráhagyással dolgoznának a készítők? Az körméretben 10 cm -es eltérést okozna méretenként, vagyis lennének olyan hölgyek, akik a kettő közötti mérettel rendelkeznek, vagyis sem az S-es, sem az M-es nem lenne rájuk jó, mert 10 cm eltérés rengeteg! Érthető hát, hogy miért ilyen kis méretkülönbségek vannak az egymást követő "small" , "medium", "large", és "extra large" méretezések között.

Mi is a konfekció, és miért mutat pontosabb adatokat a méreteinkkel kapcsolatban?
A konfekciót manapság javában öltönyöknél, kosztümöknél használják, rugalmas és elasztikus anyagok esetén elveszítette jelentőségét. A konfekció az előzőekben leírt 2-4 cm-es különbségekkel határoz meg 30-tól egészen akár 68-ig különböző méreteket, tehát jelen esetben: 30, 32, 34, 36, 38, stb. 30-68-as konfekcióig egészen 20 különböző méretet határoznak meg, pár centis eltérésekkel.

A rugalmas viszkóz, jersey, pamut és más elasztikus kelméknél nem alkalmazzák már a konfekciót, ráadásul a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a normál S, M, L és XL méretek gyártása, mint normál testalkatra való női ruha készítés.
Amennyiben úgy érzed, hogy ezek a méretezésű ruhák nem megfelelőek számodra, mindig a nagy méreteket kérd, mert külön csak nagy méretű hölgyeknek is gyártanak ruhákat a gyártók.

Attól, hogy egy ruha méretsora XL-nél végződik, és tegyük fel 90 cm-es derekad, 110 cm-es csípőd és 105 cm-es mellbőséged van, nem fogja azt jelenteni, hogy az XL-es ruha neked való!